Brazilian wax

Wat is een Brazilian wax

Bij een Brazilian wax worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied: venusheuvel (= pubis), vagina, het perineum en rond de anus. Na een Brazilian wax hoef je niet meer bang te zijn voor haren die onder je slip vandaan komen.

Je krijgt een bikini-lijn met een zachte huid, zonder pukkels en irritaties. Bij een "Brazilian" blijft alleen een streep haar op de venusheuvel over. Hierop zijn een aantal varianten mogelijk.

 

Geschiedenis

Het idee van de Brazilian wax komt, niet echt vreemd, uit Brazilië, waar de bikini's veterbreed zijn en vrouwen geen uitstekend sprietje accepteren en een haarloze look prefereren.
Zeven zussen uit Brazilië startten eind jaren 80 een schoonheidssalon in New York. In 1994 besloten zij de Brazilian wax te introduceren. Onder hun klanten bevinden zich o.a. Gwyneth Paltrow en Naomi Cambell.

 

Wanneer een afspraak maken

Als je haarloos op vakantie wilt, is een afspraak 2 of 3 dagen ervoor ideaal. Geef de haarfollikels even de gelegenheid weer bij te komen voordat je in je bikini glijdt. Vermijdt een wax op de eerste 3 dagen van of 3 dagen voor de menstruatie.

Maak minimaal 14 dagen voor de bedoelde behandeling een afspraak: je haren hebben vanaf het moment van de afspraak de tijd om te groeien tot de dag van behandelen.

Hair & More is een gespecialiseerde en gecertificeerde Brazilian Wax specialist alleen voor vrouwen.